Niveaucontroller Siemens meet op de millimeter nauwkeurig

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens Industry Automation kondigt de Sitrans Lut400-serie van ultrasone controllers aan. De componenten bieden een nauwkeurigheid van 1 millimeter, waarmee ze de hoogste op de markt verkrijgbare precisie leveren en tevens zorgen voor consistent nauwkeurige metingen, aldus de fabrikant. De compacte ultrasone controllers voor eenpuntsmetingen zijn ontworpen voor het voortdurend bewaken en regelen van het niveau in vloeistoffen, stortgoederen of slurries in uiteenlopende industrieën.

De controllers zijn verkrijgbaar in drie modellen: de niveaucontroller Sitrans Lut420, de niveau-, pomp- en flowcontroller Sitrans Lut430, en de Sitrans Lut440 die ook een compleet pakket geavanceerde niveau-, volume- en pompregelaars omvat. Met een realtimeklok en energiebesparende algoritmes voor het verminderen van pompwerkzaamheden in piekperiodes helpen de Sitrans Lut400-controllers water-/afvalwaterbedrijven bij het terugdringen van hun totale energie-uitgaven.

De Sitrans Lut400-controllers hebben een intuïtieve gebruikersinterface. Met de grafische Quick Start Wizards kunnen ze in minder dan een minuut worden geprogrammeerd, stelt Siemens. De display met achtergrondverlichting is af te lezen in alle lichtomstandigheden. Voor de echoverwerking wordt Sonic Intelligence-techniek gebruikt zodat ruisniveaus en veranderende procesomstandigheden voortdurend worden beoordeeld en de parameters hierop worden aangepast.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen