Nieuwe Duitse vestiging Materialise focust op duurzaamheid

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Materialise heeft zijn twee vestigingen in Bremen samengevoegd tot een 3500 vierkante meter groot Metal Competence Center. De Leuvense metaalprintspecialist investeerde 7,5 miljoen euro in het nieuwe kantoor waar plaats is voor zo’n honderdtwintig medewerkers en dertig industriële 3D-metaalprinters. De site brengt de softwareontwikkelgroep samen met het regionale distributie- en industriële-productiecentrum.

De focus van Materialise op 3D-metaalprinten is de laatste jaren gegroeid omdat steeds meer bedrijven de meerwaarde van de technologie voor serieproductie herkennen. Dat besef is alleen maar toegenomen tijdens de coronapandemie. 3D-printers bieden bedrijven immers veel meer flexibiliteit. ‘3D-metaalprinten heeft een plek veroverd als krachtige productieoplossing waarmee lokaal, gedecentraliseerd en op een meer duurzame manier kan worden geproduceerd. Als industrie moeten we onze inspanningen versnellen om het printproces zelf duurzamer te maken’, zegt Jurgen Laudus, vicepresident van Materialise Manufacturing. ‘Ons werk in Bremen is gericht op de zoektocht naar een optimaler printproces, een verbetering van het energieverbruik en een efficiënter en consistenter gebruik en hergebruik van metaalpoeder.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.