Nieuwe ceo en 12 miljoen voor Luxexcel

Leestijd: 1 minuut

Luxexcel gaat de volgende levensfase in met een nieuwe ceo én 12 miljoen euro extra kapitaal op zak. Fabio Esposito vervangt Hans Streng, die de afgelopen jaren een groeipad uitstippelde voor de specialist in 3d-geprinte lenzen. Hij wil het nu rustiger aandoen. Esposito was voorheen ceo van Solidscape, een specialist in nauwkeurige 3d-printers voor additieve productie.

Luxexcel is in 2009 opgericht rondom een unieke technologie om optische componenten te 3d-printen, zonder dat er nabewerking nodig is. Aanvankelijk wierp het bedrijf zijn net breed uit, met diensten voor iedereen die op maat gemaakte optische componenten nodig had. Onder leiding van serieondernemer Hans Streng werd de strategie echter gefocust op de miljardenmarkt van brillenglazen. Luxexcel biedt zijn 3d-printers hierbij as a service aan aan brillenfabrikanten, waarbij ze betalen voor gebruik.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.