Nieuw avontuur

Dennis Schipper is CEO van Demcon.

Leestijd: 2 minuten

Onlangs was ik bij onze recentelijk geopende Eindhovense vestiging voor een ontmoeting met onze nieuw aangestelde medewerkers. Ik was aangenaam verrast door het enthousiasme van deze jonge talenten. Zij krijgen in Brainport de topbanen bij wijze van spreken op een presenteerblaadje aangeboden en kiezen uitgerekend voor het avontuur met Demcon. Wij werken voor bekende namen in het Eindhovense, dus wat dat betreft hebben wij hetzelfde uitdagende werk te bieden dat die talenten ook bij andere werkgevers kunnen verwachten. Wat hen speciaal aantrekt, is het brede portfolio dat wij bestrijken. Dat is breder dan de halfgeleiderfocus van veel partijen in de regio, met onder meer ook medische technologie, robotica en test- en kwalificatieapparatuur voor uiteenlopende sectoren.

Nu ik mij vanwege onze eigen vestiging nog meer verdiep in de Brainport-regio, ben ik toch ook verrast door de dynamiek, het tempo en de consistentie van het regionale industriebeleid, om het zo maar even te noemen. Daarin zit evenwicht vanuit industrieel oogpunt bezien. Het is de industrie die hier de innovatieagenda bepaalt. De onderwijswereld werkt coherent samen met het bedrijfsleven en levert daarvoor – ik zie het aan onze nieuwe medewerkers – de uitstekend opgeleide mensen aan. De overheid tot slot faciliteert en is daarin over de jaren consistent. Als je dan ook nog een burgemeester met dossierkennis hebt die als spreekbuis voor de gemeenschap kan fungeren, dan moet ik concluderen dat de regio het goed voor elkaar heeft.

Het bevestigt mij in ons besluit om niet alleen vanuit Oldenzaal deze regio te bedienen, maar ook fysiek deel te willen uitmaken van die dynamiek, met uitstraling naar Aken en Leuven. Achteraf zeg ik: die stap hadden we eerder moeten zetten want ik zie nu al dat we door die fysieke nabijheid meer in de kern van de technologie van opdrachtgevers komen te werken. Afstand doet er wel degelijk toe.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen