NIBC stapt aan boord bij Nijmeegse machinebouwer Trymax

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NIBC Bank neemt een minderheidsbelang in het Nijmeegse semiconbedrijf Trymax, een specialist in plasmamachines voor onder meer fotolakverwijdering en schoonmaakstappen. Trymax wendt de opbrengst van de participatie aan om wereldwijde groei te ondersteunen.

Trymax richtte zich oorspronkelijk op support van legacy-machines in de halfgeleiderproductie, maar vermarkt inmiddels een eigen machinelijn die in total cost of ownership gunstig afsteekt bij de concurrentie. De afgelopen tien jaar bouwde het bedrijf wereldwijd marktaandeel op bij tier 2-halfgeleiderfabrikanten – zeg maar de chipmakers een stapje onder de Intels en TSMC’s van deze wereld.

Met hulp van NIBC wil Trymax verder doorgroeien, alsmede een nieuw platform voor uv-curing in de markt zetten. Details van de deal worden niet bekendgemaakt, maar volgens vicepresident High Tech Industry & Technology Jules Bernaerts gaat het om een ‘aanzienlijk minderheidsaandeel’, in lijn met hoe de zakenbank doorgaans opereert. ‘Wij richten ons op bedrijven met een sterk management en goed onderbouwde strategie, maar laten de controle bij de ondernemer’, aldus Bernaerts.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.