NI voedt framegrabber via Ethernet

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments introduceert drie nieuwe Gigabit Ethernet-framegrabbers, voorzien van Power over Ethernet-technologie (POE) en met een optie voor I/O-aansturing vanuit een FPGA. POE vermindert de noodzaak voor extra externe voedingsbronnen en biedt camera‘s stroom via de Ethernet-bekabeling waardoor het systeemontwerp wordt gestroomlijnd en de complexiteit van bekabeling afneemt. De NI PCIE-8233, NI PCIE-8236 en NI PCIE-8237R beschikken bovendien over geavanceerde triggering- en synchronisatieopties, zoals een FPGA-netwerktrigger voor het uitvoeren van deterministische cameratriggering via het Ethernet, met minimale vertraging.

De NI PCIE-8237R is voorzien van I/O die vanuit Labview FPGA worden aangestuurd, bevat geïsoleerde digitale in- en uitgangen en heeft bidirectionele TTL-lijnen voor het gebruik als counter- en quadratuur-encoderingangen of als PWM-signaalgenerator. De framegrabber biedt tevens geavanceerde trigger- en synchronisatieopties zoals een op FPGA gebaseerde netwerktrigger met lage jitter en minimale vertraging en ondersteuning voor wachtrijpulsen. Deze laatste mogelijkheid maakt het mogelijk sensoren, camera-activering, sorteerapparaten en andere onderdelen van het visionsysteem met een enkele Api rechtstreeks vanuit de framegrabber nauwkeurig te synchroniseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen