NI partnert met IBM om iiot te verbeteren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met IBM en Sparkcognition om aan het Condition Monitoring and Predictive Maintenance Testbed te werken. Het doel van de verbintenis is de realisatie van betere interoperabiliteit tussen de bestaande technologie en it-systemen omdat bedrijven op zoek zijn naar betere methoden voor het beheren en verlengen van de operationele levensduur van zware machines, generatoren, productieprocessen in tal van industriële sectoren.

Gebruikers kunnen in dit nieuwe tijdperk van big data profiteren van machine learning om waardevolle informatie te verkrijgen. Ze kunnen ruwe data van de machines verzamelen om daaruit het inzicht te verkrijgen om werkzaamheden, apparaten en processen te verbeteren. Daarnaast kunnen gebruikers enorme kostenbesparingen en concurrentievoordelen realiseren met behulp van kunstmatige intelligentie. Deze geeft prognoses voor defecten voordat zij daadwerkelijk optreden. Naast het identificeren van suboptimale bedrijfsomstandigheden assisteert het bij de analyse van de belangrijkste (fout)oorzaken.

NI’s open, softwaregebaseerde platform vormt de basis van het Condition Monitoring and Predictive Maintenance Testbed en bevat alle componenten die nodig zijn voor machine learning. Klanten kunnen Sparkcognitions cognitieve analysefaciliteiten inzetten om proactief ongewenste vermoeidheidsverschijnselen te herkennen, en uitval van kritieke machines te voorkomen. Hierdoor ontstaat een beter en geavanceerd inzicht in de status van de activa en de oplossingen tot herstel bij problemen. Deze mogelijkheden helpen bij het verhogen van de operationele efficiëntie en veiligheid en het verlagen van de onderhoudskosten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.