NI lanceert Camera Link-module met FPGA

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft een visionmodule op de markt gebracht voor het PXI-platform. De NI 1483 Camera Link Adapter biedt een architectuur voor parallelle verwerking. Gecombineerd met een Flexrio-bord hebben ingenieurs een oplossing om vision- en controlealgoritmes direct op een FPGA te embedden. Ze kunnen de herprogrammeerbare logica gebruiken om een beeld realtime te verwerken en te analyseren, vrijwel zonder tussenkomst van de CPU.

Met de NI 1483 kunnen gebruikers FPGA‘s inzetten om operaties uit te voeren op pixels, lijnen en gebieden. De programmeerbare chips kunnen parallelle beeldverwerkingsalgoritmes implementeren zoals FFT‘s, drempels en filters. Volgens National Instruments is de module ideaal voor optical coherence tomography (OCT) en snelle controlesystemen voor bijvoorbeeld laseruitlijning en sorteren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen