NI en Mobilerobots combineren robottechnologie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments heeft de handen ineen geslagen met Mobilerobots. De twee partijen koppelen hun pakketten voor robotontwikkeling: de grafische programmeeromgeving Labview en Mobilerobotsindoors, een platform dat niet-programmeurs helpt autonome robots aan te sturen.

Ontwerpers worstelen volgens de partners vaak met het probleem om een werkende oplossing te destilleren uit de vele software- en hardwaretools die slechts beperkte functionaliteit bieden en niet of nauwelijks integreren met andere platformen. De samenwerking moet dat uit de wereld helpen.

De link tussen Labview en Mobilerobotsindoors komt tot stand via een aantal Labview-programma‘s die te downloaden zijn op de NI-website. Met een TCP/IP-gebaseerd protocol van Mobilerobots kunnen ingenieurs contact maken met Mobilerobots-platformen en ze programmeren met Labview. NI‘s omgeving zorgt ook voor een verbinding met de Mobile Simbank op het hoofdkwartier van Mobilerobots. Daarop kunnen ontwikkelaars hun robotontwerpen van afstand simuleren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.