NI biedt industriële digitale I/O voor USB

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

National Instruments introduceert een digitaal I/O-apparaat voor USB-gebaseerde data-acquisitie. De USB-6509 heeft 96 tweerichtingkanalen voor in- en uitvoer en een plug-and-play USB-aansluiting. Dat maakt het apparaat geschikt voor een breed scala aan applicaties, van industriële besturingen en geautomatiseerd testen tot wetenschappelijke toepassingen. Elke poort van acht lijnen is afzonderlijk configureerbaar voor in- of output. De USB-6509 kan externe digitale systemen aansturen zoals een solid-state relais met stroom tot 24 mA, terwijl de pull-up- en pull-downweerstanden de busbelasting stabiliseren in een non-accesstoestand. Alle digitale uitvoerlijnen samen zijn te voorzien van 215 mA. Een extra 12 V DC voedingsbron is optioneel beschikbaar.

De USB-6509 biedt verschillende mogelijkheden die voorheen alleen beschikbaar waren in PCI- en PXI-systemen. De functie om wijzigingen te detecteren roept automatisch een programma aan om een leesopdracht uit te voeren nadat een digitale verbinding van toestand is veranderd. Digitale I/O-waakhondtimers kunnen een verscheidenheid aan fouten ontdekken, zoals een computercrash, en automatisch reageren door de output te zetten op een door de gebruiker gedefinieerde veilige toestand. Met programmeerbare initiële statussen kunnen ingenieurs vooraf vastleggen in welke toestand de USB-6509 opstart, waardoor het apparaat betrouwbaar en consistent werkt als het is gekoppeld aan industriële actuatoren. Ten slotte zijn onverwachte storingen en pieken in de inputgegevens te elimineren en met programmeerbare inputfilters zijn foutieve interpretaties als gevolg van ruis te voorkomen.

Het apparaat werkt met de DaqMX-driversoftware van National Instruments. Het heeft een eenvoudig te gebruiken programmeerinterface. Behalve voor NI Labview en NI Labwindows/CVI is er ondersteuning voor Ansi C/C++, C#, Visual Basic 6.0 en Visual Basic.Net.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.