Nexperia splitst apparatendivisie Itec af

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Itec, Nexperia’s divisie voor de productie van halfgeleiderapparatuur, is een aparte en onafhankelijke entiteit geworden binnen de Nexperia-groep. Hierdoor zal de eenheid ook externe klanten kunnen voorzien van apparatuur voor diebonding en chip sorteren, testplatforms, inspectiesystemen en besturingssoftware voor fabrieksautomatisering.

Itec werd in 1991 opgericht als een divisie van Philips om halfgeleider-, rfid- en mini-led-productieapparatuur en -systemen te leveren. Na verschillende desinvesteringen werd het onderdeel van NXP en vervolgens van Nexperia. Het heeft momenteel zo’n 2500 systemen in het veld staan die in 2020 betrokken waren bij de productie van meer dan 90 miljard halfgeleiderproducten.

‘Met het huidige wereldwijde tekort aan halfgeleiders en langere doorlooptijden, is Itec – nu als een onafhankelijk bedrijf – ideaal gepositioneerd om de exponentieel groeiende industrie te ondersteunen’, aldus Itec’s algemeen directeur Marcel Vugts.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.