Neways helpt met opfrisbeurt CV90 pantservoertuigen Landmacht

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Neways gaat ruim honderd CV90 middelgrote pantservoertuigen van de Koninklijke Landmacht voorzien van high-end kabelassemblages. Daarvoor ondertekende het een contract met leverancier BAE Systems Hägglunds.

De CV90 is een infanteriegevechtsvoertuig dat infanteristen van en naar het front brengt en zelf actief kan deelnemen aan het gevecht. Het voertuig heeft een 35 mm-snelvuurkanon en zware bepantsering. Naast drie bemanningsleden kan het zeven volledig bepakte militairen meenemen.

De CV90 wordt ingrijpend gemoderniseerd. Defensie tekende daarvoor begin 2021 een contract met fabrikant BAE Systems Hägglunds voor een zogenoemde midlife-upgrade van 128 voertuigen. ‘De veiligheidssituatie is de afgelopen jaren veranderd en potentiële vijanden zijn aanzienlijk sterker geworden’, meldt het Ministerie van Defensie. De upgrade kost ruim 660 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.