Neways doorbreekt omzetgrens van half miljard

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Neways heeft het afgelopen jaar een omzet geboekt van 506,8 miljoen euro. Dat is ruim vijftien procent meer dan in 2017. Onder de streep bleef daar 14,4 miljoen van over, een stijging van zo’n 46 procent jaar op jaar. Het orderboek van de ems-specialist uit Son bevatte ultimo december voor 304,0 miljoen euro aan opdrachten, vijftien procent meer dan eind 2017. Grootste aanjager blijft de halfgeleidersector. Automotive is een goede tweede, vooral dankzij een gedijende markt voor elektrische mobiliteit.

In het industriële segment namen de inkomsten zes procent toe tot 152 miljoen euro. Waar dit jarenlang onbedreigd Neways’ grootste sector was, is dat nu niet meer het geval: met een stijging van 42 procent naar 149 miljoen is de semicon bijna langszij. Automotive groeide 26 procent, tot 130 miljoen euro. De medische omzet ging met een kleine twee procent omhoog naar 56 miljoen. De defensiesector bracht twaalf miljoen in het laatje, een daling van twintig procent jaar op jaar.

‘2018 was voor ons zowel qua omzet als winst een recordjaar. We zijn voor het eerst door de omzetgrens van vijfhonderd miljoen gegaan’, zegt Neways-ceo Huub van der Vrande. ‘De hoge vraag van klanten in combinatie met de schaarste aan componenten zette echter ook druk op onze organisatie en leidde tot extra uitdagingen. We hebben meer moeten doen om klanten te kunnen bedienen en orders geleverd te krijgen. Dit heeft onder meer geleid tot extra kosten en kapitaalgebruik. Ondanks deze extra uitdagingen hebben we onze slagkracht verder kunnen versterken. Om mee te kunnen blijven groeien met onze klanten hebben we onze productiecapaciteit in Duitsland en China uitgebreid.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.