Nevats T&U-congres in teken lichter, zuiniger en duurzamer

René Raaijmakers
10 september 2009

Licht, zuinig en duurzaam zijn de thema’s die de economische groei na de crisis gaan bepalen, zegt de branchevereniging van toeleveranciers Nevat. Voor het T&U-congres van 13 oktober aanstaande vroeg de vereniging aan topsprekers van productiebedrijven om hierover hun licht te laten schijnen. Harry Hendriks (Philips Electronics Nederland), Frits van Hout (ASML), Tex Gunning (Akzonobel) en Ruud van Vessem (Philips Applied Technologies) zullen hun visie geven op het veranderende koopgedrag van consumenten in het licht van de genoemde trends. ’Welke innovaties en doorbraaktechnologieën zijn nodig en wat kunnen de partners in het toelevernetwerk aan het succes van deze OEM-ers bijdragen?‘, zo vat Nevat de probleemstelling in een aankondiging van zijn evenement samen.

Nevat vernieuwt zijn T&U-congres dit jaar. Het evenement duurt nu de hele dag en naast het congresdeel is er nu voor het eerst een kennismarkt met kansrijke innovaties, vandaar de nieuwe naam T&U Manifestatie.

De brancheorganisatie wil met het T&U-event de maakindustrie in Nederland op scherp zetten voor groei na de crisis. Nevat schrijft dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde producten in de toekomst de boventoon zullen voeren. ’Het is nu tijd om vanuit de Nederlandse maakindustrie zo snel mogelijk met nieuwe klantgerichte producten en productiemiddelen te komen die voldoen aan de nieuwe eisen‘, aldus Nevat.

Het congresprogramma is gericht op managementteams. Het thema ’Engineering the future, kennis, kunde, knaken‘ wordt belicht vanuit de hoek van strategisch leiderschap, financiën en technische innovatie. Op de manifestatie komen niet alleen producenten en toeleveranciers, maar ook kennisinstellingen en universiteiten, R&D-afdelingen van grote maakbedrijven, financiers, kamerleden en vertegenwoordigers van het ministerie van EZ.

Naast sprekers uit de OEM-wereld geeft ook de econoom Hans Schenk van de Universiteit Utrecht acte de présence. Schenk deed onderzoek naar de toekomst van de maakindustrie in Nederland. Hij komt met praktische tips voor ondernemers in de maakindustrie om hun onderneming duurzaam te financieren. Joop Wijn, beoogd raad-van-bestuurslid van ABN AMRO en voormalig staatssecretaris van Financiën en minister van Economische Zaken, zal zijn visie geven op het belang van duurzame innovatie voor de economie. Hij gaat ook in op de bijdrage die banken daaraan gaan leveren.

 advertorial 
Bits&Chips event 2023

Test less, verify Moore

At the Bits&Chips Event 2023 on 12 October 2023, Phillipa Hopcroft from Cocotec and Ivo ter Horst from ASML will kick off with a keynote speech on transforming how lithography machine software is built. Make sure to keep an eye on the website for program updates and save the date!

Bezoekers krijgen op het congres ook de resultaten te horen van een onderzoek van Ahrend, FEI Company, Nedcar, Océ en Panalytical. Deze vijf zien nieuwe businesskansen in duurzaamheid en hebben hier het afgelopen jaar onder begeleiding van Berenschot (MJA3-project High Tech Industry 2030) onderzoek naar gedaan. Grote vraag is in hoeverre energie- en materiaalgebruik de komende jaren de ketens gaan beïnvloeden. Wat gaat dit allemaal betekenen voor OEM-ers én toeleveranciers? Welke technologie moet nu worden ontwikkeld?

De T&U Manifestatie is op dinsdag 13 oktober in Congrescentrum Papendal in Arnhem.