Neugart introduceert planeetvertragingen met haakse overbrenging

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe WPLN-serie planetaire vertragingen van Neugart onderscheiden zich door hun lage geluidsniveau, hoog uitgaand koppel en compacte afmetingen. De belangrijkste wijziging ten opzichte van bestaande Neugart-serie schuilt echter in de haakse overbrenging. Werden in de serie WPLS nog kegelwielen met een overbrenging van 1:1 toegepast, nu zijn deze voorzien van een hypoïde vertanding. Hiermee is het mogelijk om overbrengingen tot 10:1 te realiseren, zonder planetaire trap.

Dankzij deze modificatie blijft de geluidsproductie beperkt tot minder dan 66 dB(A). Ook is het afneembaar koppel aanzienlijk hoger in vergelijking met oplossingen die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn. Het nominaal koppel loopt uiteen van 45 tot 800 Nm. Door het weglaten van de planetaire trap is eveneens de lengte van de haakse behuizing aanzienlijk verkort, waardoor montage op de toepassing wordt vereenvoudigd.

De omkeerspeling voor de gehele levensduur ligt onder vijf boogminuten. Er zijn vier bouwgroottes met een ruime keuze uit elf overbrengverhoudingen van 4:1 tot 100:1. Standaard is de uitgaande as zonder spiebaan uitgevoerd. Verdere mogelijkheden zijn een spiebaan volgens DIN 6885 T1, of een splinebewerking volgens DIN 5480. Ook een as op specificatie is uitvoerbaar. Voor de gebruikers van de series PLS/WPLS is de WPLN te voorzien van een compatibele flens en as; onderlinge uitwisseling tussen de series is hiermee erg eenvoudig.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen