Nestlé investeert 80 miljoen in Nederland

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Voedingsmiddelenproducent Nestlé steekt tachtig miljoen euro in zijn babyvoedingsfabriek in Nunspeet. De Gelderse fabriek wordt met deze investering uitgebreid met een innovatieve technische installatie voor de productie van speciale zuigelingenvoeding. Deze voeding is ontwikkeld voor Nestlé Health Science voor baby’s met een eiwitallergie. Er is een toename van het aantal voedselallergieën met een sterke stijging in de afgelopen tien jaar. In sommige geïndustrialiseerde landen heeft tien procent van de baby’s een voedselallergie. De uitbreiding zal in 2017 operationeel zijn.

De investering creëert tijdens de werkzaamheden extra werkgelegenheid voor tientallen mensen. ‘Voor de huidige ruim driehonderd werknemers bevestigt deze injectie in uitbreiding en modernisering het belang van de Nederlandse fabriek voor Nestlé en daarmee baanzekerheid richting de toekomst’, schrijft het bedrijf.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.