Nest-Fly en Saxion bouwen aan veilig nest voor drones

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

In 2019 zette hij nog zijn krabbel onder zijn diploma Ondernemerschap en Retail Management en nu, twee jaar later, zet Yves Lentfert opnieuw zijn handtekening bij Saxion. Met zijn bedrijf Nest-Fly Technologies verkrijgt hij namelijk het intellectuele eigendom van een innovatief dockingsysteem voor drones en ontvangt hij een lening vanuit het Saxion Start!up Fonds om dit systeem door te ontwikkelen.

Het idee voor een dronedockingsysteem ontstaat al in 2017 bij het lectoraat Mechatronica van Dirk Bekke. De brandweer is namelijk op zoek naar een systeem dat ervoor kan zorgen dat een drone direct naar een incident kan, bijvoorbeeld om te bepalen hoe groot een brand is en hoe snel er moet worden opgeschaald. Uit marktonderzoek blijkt dat er verschillende systemen bestaan, maar dat deze allemaal voor specifieke drones bedoeld zijn. En dus begint het lectoraat aan het ontwikkelen van een eigen systeem.

Op dat moment is Lentfert nog bezig aan zijn opleiding Ondernemerschap en Retail Management. Ook volgt hij het honoursprogramma ‘Innovation and business creation’. Na zijn afstuderen raakt hij in contact met Bekke, die met zijn lectoraat inmiddels een eigen dockingsysteem heeft ontwikkeld. ‘Uit dat contact kwam naar voren dat ik graag wilde ondernemen en dat zij interessante technieken in huis hadden die ze naar de markt wilden brengen’, vertelt Lentfert. ‘Toen dachten we: laten we eens een kop koffie gaan drinken. De conclusie was dat het wel heel gaaf zou zijn om een start up te beginnen, een spin-off van Saxion.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.