Nedinsco voor kwart in handen Liof, focus naar medisch

Nieke Roos
15 juli 2009

genomen in Nedinsco uit Venlo. De participatie geeft de specialist in opto-elektronica en –mechanica meer armslag voor een gerichte markt- en productinnovatie. Tegelijk verlegt het bedrijf zijn accenten naar de medische sector, omdat het verwacht daar meer groei te kunnen realiseren. Tot voor kort waren de defensie- en halfgeleiderindustrie de belangrijkste afnemers van Nedinsco‘s producten. Beide ontwikkelingen moeten de Venlose onderneming weerbaarder maken in de huidige economische tegenwind.

Vooral de crisis in de chipmarkt kwam hard aan bij Nedinsco. Een pakket aan ingrepen heeft de gevolgen echter binnen de perken gehouden: het bedrijf heeft een reorganisatie doorgevoerd, de bestaande grootaandeelhouder heeft extra geld geïnjecteerd, ook de huisbankier heeft een duit in het zakje gedaan en het Liof heeft nieuw kapitaal ingebracht. Dit alles heeft de financiële structuur aanzienlijk versterkt.

’Nedinsco was en is een parel in de Limburgse maakindustrie‘, vindt Liof-directeur Jérôme Verhagen. ’Toch kon ook dit bedrijf niet gevrijwaard blijven van de gevolgen van de crisis. Als Liof zijn we bereid ver te gaan voor zo‘n onderneming. Met de huidige maatregelen denken we Nedinsco weerbaarder te hebben gemaakt en voorwaarden te hebben gecreëerd voor nieuwe groei.‘