Nederlandse toeleverketen lonkt naar Belgische maakindustrie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het aantal Nederlandse integratoren en nichespelers dat naar de Belgische automatiseringsmarkt lonkt, wordt steeds groter. Dat constateert Karl D‘haveloose van techniekbeurs Indumation na een bezoek aan de Industriële Week. ’Uit gesprekken met de nieuwe Nederlandse exposanten blijkt dat vooral bij de Belgische voedingsfabrikanten, machinebouwers en metaalconstructeurs commerciële opportuniteiten te rapen vallen. België beschikt immers over heel wat kleine en middelgrote bedrijven binnen de maakindustrie‘, aldus D‘haveloose.

Zo zit bij de Belgische voedingsindustrie nog heel wat automatiseringswerk in de pijplijn. ’Dit blijkt ook uit een artikel in Engineeringnet‘, zegt D‘haveloose. ’Daarin verklaart onder meer Sirris dat de voedingsindustrie in België te kampen heeft met een steeds strenger wordende regelgeving inzake voedselveiligheid. Dit is nog meer het geval bij bedrijven die ambachtelijke producten vervaardigen. Daar komen heel wat koelings- en opwarmingsprocessen om het hoekje kijken, evenals een relatief groot aantal manuele handelingen. De uitdaging bestaat erin dat sturingen, softwareplatforms, lineaire actuatoren en servomotoren heel wat flexibeler moeten worden.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.