Nederlandse industrie, overheid en Boeing vernieuwen samenwerking

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen gaan intensiever samenwerken met lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing. De partijen dragen zo bij aan innovatie, toelevering, productie en onderhoud van defensiemateriaal. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat ondertekende dinsdag in Amsterdam een intentieverklaring met Boeing.

De samenwerking levert de komende jaren honderden miljoenen euro’s op voor Nederlandse ondernemers en onderzoekers. Het gaat daarbij om industriële participatie in diverse programma’s zoals de upgrade van de Apache-helikopters. De afgelopen vier jaar bedroeg de gemiddeld gerealiseerde industriële participatie in Nederland bijna 300 miljoen euro. De totale bijdrage van Boeing aan de Nederlandse economie in de afgelopen twee decennia is inmiddels opgelopen tot boven de drie miljard euro.

‘Deze internationale samenwerkingen dragen bij aan banen en inkomsten voor het Nederlandse bedrijfsleven’, stelt Keijzer. ‘Deze overeenkomst is een goed voorbeeld van hoe de Rijksoverheid via de Defensie-Industrie Strategie onze nationale veiligheid en onze kenniseconomie bevordert. Nederlandse ondernemers, onderzoekers en toeleveranciers, waaronder ook mkb’ers als Quinteq en KVE, krijgen hiermee ook mogelijkheden voor hun innovatieve producten op de mondiale defensiemarkt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.