Nederlandse delegatie bezoekt Smart Factory Kaiserslautern

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Een Nederlandse Smart Industry-delegatie is deze week afgereisd naar Duitsland in het teken van de economische missie naar de deelstaten Saarland en Rijnland-Palts. De delegatie bestond uit ondernemers, Smart Industry Hubs en Fieldlabs alsook kennisinstellingen die zaken willen doen in Duitsland, hun huidige contacten met Duitse ondernemers willen uitbreiden en een innovatieve samenwerking willen aangaan in Duitsland. Ook is er veel ruimte voor kennisuitwisseling en inspiratie.

Woensdag werd een bezoek gebracht aan de Smart Factory Kaiserslautern (SFKL). SFKL is een netwerk van meer dan vijfenveertig organisaties die zich richten op research en ontwikkelingsprojecten gerelateerd aan Industrie 4.0 en de fabriek van de toekomst. Om wereldwijd competitief te blijven als het centrum van de maakindustrie, moeten systemen flexibel en verwisselbaar zijn. Het werk in de SFKL varieert van het ontwikkelen van een visie en het voorbereiden van beschrijvingen tot de industriële implementatie hiervan.

De delegatie volgde een tour door de Smart Factory en kreeg een kijkje in de demonstrator alsmede het researchplatform. De demonstrator kan de verschillende apparaten van diverse fabrikanten aan elkaar koppelen zonder dat dit problemen oplevert. Dit is niet alleen interessant voor het bedrijfsleven, maar met name ook voor mbo-opleidingen. Zo wordt in samenwerking met SFKL gekeken of er met studenten een vergelijkbaar systeem als leerproject kan worden opgebouwd in Nederland. Na de tour konden de aanwezige deelnemers ook nog in gesprek gaan met de partners van SFKL om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.