Nederlands-Belgische printermaker Xeikon in Luxemburgse handen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Nederlands-Belgische printermaker Xeikon komt in handen van de Flint Group. Feitelijk neemt deze Luxemburgse inktengigant het bedrijf XBC over, waarin de Amsterdamse private-equityfirma Bencis Capital Partners en de Belgische investeringsmaatschappij Gimv hun belang van meer dan 95 procent hebben gestald. Flint brengt de aankoop onder in een nieuwe divisie voor digitale printoplossingen, waarover Xeikon-ceo Wim Maes de leiding krijgt. Een overnamebedrag hebben de partijen niet bekendgemaakt.

Xeikon, het voormalige Punch Graphix, ontwikkelt high-end digitale kleurenpersen en bijbehorende verbruiksgoederen voor de wereldwijde commerciële, document-, label- en verpakkingsmarkt. Het bedrijf hoofdkwartiert in het Zeeuws-Vlaamse Eede en heeft verder Belgische vestigingen in Lier, Ieper en Heultje. Verenigd in XBC namen Bencis en Gimv in 2013 een belang van iets meer dan 65 procent, dat door inkoop van aandelen is opgelopen tot boven de 95 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.