‘Nederland verliest terrein in groene technologie’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Nederland raakt verder achterop in cleantech. Wereldwijd groeide deze markt vorig jaar met 31 procent, maar Nederland wist krap de helft daarvan te realiseren (15 procent). Daardoor zakte het van de zeventiende naar de achttiende plaats op de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door Denemarken. China groeide het meest (77 procent). Dat blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants, in opdracht van het Wereld Natuur Fonds.

Het WNF ziet desalniettemin reden tot optimisme. Er zijn nog voldoende kansen om de Nederlandse cleantech de top tien in te loodsen. In 2015 zou de sector 8,6 miljard euro waard kunnen zijn, tegen 1,8 miljard euro nu. Ondernemers noemen onbetrouwbaar overheidsbeleid, onvoldoende stimulering van de thuismarkt en schichtige banken als belangrijkste belemmeringen om deze groei te realiseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.