Nederland hekkensluiter in ingenieursambities

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Nergens zijn ingenieurswetenschappen en ICT/informatica minder populair dan in Nederland. Althans, van de Oeso-landen. Exclusief bouwkunde geeft slechts 2,4 procent van de vijftienjarige scholieren aan een carrière in die richtingen te ambiëren. Het Oeso-gemiddelde ligt op 6,9 procent. Voor aan natuurwetenschappen gerelateerde studies in het algemeen hebben Nederlandse scholieren ook benedengemiddelde belangstelling (27,1 procent tegen 33,2 procent gemiddeld), maar daar is Nederland in ieder geval geen hekkensluiter.

Dat blijkt uit het rapport ’Education at a glance 2012–Ebook%20(FINAL%2011%2009%202012).pdf)‘, dat de Oeso op 11 september presenteerde. Op basis van die gegevens lijkt er een correlatie te bestaan tussen de welvaart van een land en de populariteit van technische studies: West-Europese landen, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten zijn allemaal in de onderste helft te vinden, terwijl opkomende landen de lijst aanvoeren. Polen, Mexico en Slovenië bezetten de top drie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.