Nederland en Japan werken samen aan versterking smart industry

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Nederland en Japan hebben tijdens een driedaagse virtuele handelsmissie afgesproken om samen te werken aan het versterken van smart industry in beide landen. Deze sector biedt beide landen veel kansen op toekomstige inkomsten en banen. Bijna zeshonderd Nederlandse en Japanse bedrijven, kennisinstellingen en organisaties namen onder leiding van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat deel aan de missie met als thema digitale economie.

Staatssecretaris Keijzer: ‘Japan zet sterk in op digitale technologie voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en realiseren van economische groei. Daarom is er veel interesse in Nederlandse expertise in sectoren als innovatieve landbouw, financiële dienstverlening, hightechindustrie en online marketing. De missie heeft geleid tot concrete samenwerkingen op gebieden als smart industry en fintech. Veel deelnemers hebben bovendien contacten gelegd met branchegenoten of investeerders om het gezamenlijk ontwikkelen van producten of diensten te gaan verkennen.’

Keijzer en de Japanse economieminister Yasumasa Nagasaka spraken tijdens de missie over intensivering van de samenwerking bijvoorbeeld op het gebied van sleuteltechnologieën en halfgeleiders. Dit gesprek markeerde ook de start van de Nederlands-Japanse smart industry-dialoog. Dit langjarige initiatief heeft als doel om bijvoorbeeld gezamenlijk de (productie)kosten terug te brengen van industriële chips. Deze vormen een belangrijke basis voor groei van deze sector.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.