Nederland en Duitsland versnellen digitalisering industrie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Nederlandse Smart Industry en het Duitse Platform Industrie 4.0 hebben een overeenkomst getekend om de digitalisering van de industrie te verbeteren en te versnellen. Dat gebeurde tijdens de economische missie in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland. Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van Smart Industry, en Thomas Hahn, hoofd internationale relaties Platform Industrie 4.0 ondertekenden het document. De samenwerking brengt de belangrijkste stakeholders aan Nederlandse en Duitse zijde bij elkaar. Op deze manier kunnen beide landen concreet aan de slag om de digitalisering van de industrie versneld door te voeren.

‘Dit is heel hard nodig gezien het internationale speelveld waarin de landen zich bevinden en de uitdagingen waar de Duitse industrie voor staat’, aldus FME in een persstatement. ‘Het gaat om het veiligstellen van het verdienmodel van Europa. De Duitse kennis en productietechnologie en de Nederlandse pragmatische toepassing van een nieuw digitaal ecosysteem vullen elkaar aan. Met deze bundeling van krachten zullen Nederland en Duitsland samen een visie ontwikkelen op de Europese industrie van de toekomst.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.