Nederland centrum voor selectieve soldeermachines Vitronics

Alexander Pil
Leestijd: 9 minuten

Na een aantal roerige jaren is er rust bij Vitronics Soltec. De productie van zijn reflow- en golfsoldeermachines heeft het samengebracht in China omdat het prijskaartje in die markten meestal de doorslag geeft. De ontwikkeling en assemblage van de meer geavanceerde apparaten voor selectief solderen gebeuren in Nederland. Mechatronica&Machinebouw krijgt een rondleiding in het Oosterhoutse pand, pal aan de A59.

In mei dit jaar kondigde soldeermachinebouwer Vitronics Soltec aan dat het van plan is de productie van zijn XPM-reflowsystemen te verhuizen. Op dit moment gebeurt dat nog in het Amerikaanse Camdenton. Voor 2013 moet de productie zijn verplaatst naar het Chinese Suzhou, waar het al langer reflowmachines en golfsoldeerders fabriceert. Begin 2011 verplaatste het bedrijf al een deel van de productie uit het Amerikaanse Stratham naar Oosterhout. Toen ging het om de soldeermachines uit de Selective-familie, waarvoor Nederland nu het wereldwijde competentiecentrum is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.