Nederland blijft achter in internationale kenniswerkers

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Tussen 2016 en 2018 waren er 383 duizend internationale kenniswerkers in Nederland. Dat is 4,2 procent van de totale Nederlandse beroepsbevolking. Dit percentage is laag in vergelijking met andere Europese landen, meldt het CBS.

Luxemburg scoort het hoogst, met 26 procent internationale werknemers. Internationale kenniswerkers worden gedefinieerd als hoogopgeleiden die in een bepaald land wonen, maar in een ander land zijn geboren. Van 2003 tot 2005 had Nederland gemiddeld 221 duizend internationale kenniswerkers – 2,7 procent van de totale beroepsbevolking.

Bij het vergelijken van de werkgelegenheid van de internationals scoort Nederland wel hoog. Het staat op de derde plaats na Luxemburg en Zwitserland, met ongeveer tweederde van de werknemers op een hoog niveau. De werkloosheid was relatief laag met ongeveer 6,2 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.