Nedcar neemt VDL op sleeptouw naar recordwinst

Paul van Gerven
4 augustus 2017

Vooral dankzij de VDL’s Car Assembly-divisie verwacht de Groep de recordwinst van 149 miljoen euro van vorig jaar te overtreffen. Het conglomeraat is na de eerste zes maanden al op de helft: 74,6 miljoen euro nettowinst. De omzet steeg met 53 procent naar 2,4 miljard euro en zal naar verwachting aan het einde van het jaar op vijf miljard euro uitkomen.

De halfjaaromzet van Nedcar groeide ontstuimig van 637 miljoen euro naar 1,3 miljard euro, voornamelijk dankzij productie van de Mini Countryman. De groei gaat echter gepaard met groeipijnen, laat VDL weten. ‘De verdubbeling van het aantal werknemers in een jaar heeft op allerlei gebieden invloed’, aldus een persverklaring. Aan de andere kant heeft het bedrijf grote moeite de juiste mensen te vinden – voor alle divisies. Het roept het volgende kabinet op de Nederlandse industrie meer terzijde te staan.

Ook de divisies Subcontracting (25 procent omzetgroei jaar op jaar), Finished Products (19 procent) en Busses & Coaches (12 procent) droegen bij aan het positieve resultaat.