Nedcar groeit snel door naar drieduizend banen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL Nedcar zal de komende twee tot drie jaar bijna duizend nieuwe medewerkers nodig hebben. Die verwachting spreekt VDL-topman Wim van der Leegte uit in een vraaggesprek met het Financieele Dagblad. Daarmee zou het personeelsbestand op drieduizend uitkomen. Begin dit jaar deed FNV Bondgenoten, bij monde van Henk van Rees, al vergelijkbare schatting.

Van der Leegte deed zijn uitspraak op de afscheidsreceptie van Van Hees, die nauw betrokken is geweest bij de redding van Nedcar. De VDL-directeur voegde eraan toen dat de fabriek in Born met duizend robots vele malen moderner en efficiënter is dan bijvoorbeeld de Mini-fabriek in het Britse Oxford. Zo’n tweehonderd Nedcar-medewerkers hebben daar recent een trainingsstage gevolgd en kunnen zien dat de Limburgse fabriek meer kwaliteit levert. ‘Als deze waarneming klopt, hebben wij een klant voor het leven’, aldus Van der Leegte in FD.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.