Nearfield: schaalvergroting naar tientallen systemen per jaar en mogelijk beursgang

René Raaijmakers
Leestijd: 11 minuten

Nearfield Instruments maakt zich klaar voor een opschaling naar enkele tientallen metrologiesystemen per jaar. Als klap op de vuurpijl wil oprichter en ceo Hamed Sadeghian zijn bedrijf binnenkort naar de beurs brengen.

Hamed Sadeghian wil Nearfield Instruments binnen een paar jaar naar de beurs brengen. Dat is een nogal gewaagde ambitie voor een bedrijf dat nog maar net zijn allereerste product afleverde en dat ook nog eens wordt gekweld door de uitdagingen van corona. Maar de stap toont ook Sadeghians vertrouwen in de markt en in snelle schaalvergroting. Hij verwacht dat Nearfield binnen enkele jaren zo’n vijftig tot zestig van zijn hoogwaardige Quadra-metrologiesystemen zal verschepen. Nog dit jaar wil het Rotterdamse bedrijf het aantal medewerkers wereldwijd uitbreiden van 110 naar 170.

Nearfield is actief op een bijzonder uitdagende markt, die van de chipmetrologie. Zijn machines inspecteren geïntegreerde schakelingen op deviceniveau op een schaal van ångstroms (een tiende van een nanometer). De meest voor de hand liggende klanten zijn Intel, Samsung, TSMC, Hynix en misschien nog een paar andere – de kolossen die momenteel de halfgeleidermarkt domineren en nog steeds Moore’s meedogenloze ritme volgen naar steeds kleinere details op chips.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen