Nearfield Instruments richt Koreaanse dochter op

Paul van Gerven
28 juni 2021

Nearfield Instruments heeft zijn eerste overzeese kantoor geopend: in het Zuid-Koreaanse Hwaseong, Zuid-Korea. De dochteronderneming zal zich richten op klantenservice, gezamenlijke ontwikkelactiviteiten en r&d. Volgens Nearfield laat de start van de Koreaanse entiteit de ‘aanzienlijke vraag van klanten’ naar de producten van het bedrijf. De identiteit van de klant is niet officieel bekendgemaakt, maar het is publiek geheim dat het om Samsung gaat. En laat Hwaseong nou net een belangrijke productielocatie van deze halfgeleiderfabrikant zijn.

Foto: Nearfield Instruments

Nearfield Instruments, opgericht in 2016, bouwt atoomkrachtmicroscopen (afm’s) die 3D-beelden met hoge resolutie van waferoppervlakken maken door ze met veel naalden parallel te scannen. De spin-off van TNO claimt een honderdvoudig doorvoervoordeel ten opzichte van andere geautomatiseerde single-probe afm’s die bedoeld zijn voor in-line metrologie. Deze hoge bemonsteringssnelheid helpt halfgeleiderfabrikanten bij het bepalen van procesvariaties van partij tot partij, van wafer tot wafer en binnen de wafer.

Nearfield heeft al twee locaties in Nederland: het hoofdkantoor in Rotterdam is het hoofdkantoor voor productontwikkeling en systeemintegratie, terwijl de locatie op de High Tech Campus Eindhoven zich richt op r&d en engineering van mechatronische modules en geavanceerde motioncontrol.