Nauwkeuriger, voorzichtiger, maar vooral niet langzamer

Leestijd: 8 minuten

In de backendindustrie zijn een hoge plaatsingsnauwkeurigheid en een lage plaatsingskracht in combinatie met een hoge output een vereiste. Door continu verbeteringen door te voeren, worden de standaard pak-en-plaatsmachines van Kulicke & Soffa steeds vaker toegepast in die tak van sport.

Kulicke & Soffa in Eindhoven (voorheen Assembléon) ontwikkelt, produceert en verkoopt pak-en-plaatsmachines. Van oudsher worden deze apparaten gebruikt om printplaten te assembleren. De systemen combineren een hoge output met hoge plaatsingsnauwkeurigheid en hoge plaatsingskwaliteit. Een paar getallen: de output varieert van 30 tot 120 duizend plaatsingen per uur, de plaatsingsnauwkeurigheid van 10 tot 35 µm en de plaatsingskwaliteit is beter dan één fout per miljoen plaatsingen. De laatste jaren worden de machines van Kulicke & Soffa steeds vaker toegepast in de backendindustrie. Typische applicaties zijn wafer-level packaging, system in package, flip chip en package on package.

Sinds de overname van Assembléon door Kulicke & Soffa begin 2015 investeert het bedrijf fors in nieuwe ontwikkelingen ten behoeve van de backendindustrie. Bestaande machines worden verder doorontwikkeld. Naast de vele nieuwe softwarefuncties die continu worden ontwikkeld, zijn een hogere plaatsingsnauwkeurigheid (5 µm) en een lagere plaatsingskracht (0,5 N) een vereiste, zonder daarbij concessies te doen aan de output. Dit artikel beschrijft de aanpak van Kulicke & Soffa om de nauwkeurigheid te verbeteren en hoe het bedrijf de lagere krachten realiseert.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.