NanoETXExpress 1.0 maakt opwachting

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Embedded-computerleveranciers Aaeon, Adlink, Advantech en Kontron hebben samen versie 1.0 uitgebracht van de NanoETXExpress-specificatie. De bedrijven gaan de kleine vormfactor (84 bij 55 mm) onder de naam Ultra aanbieden aan het PicMG-consortium voor opname in de volgende Com Express-editie. Belangrijkste toevoeging aan revisie 1.0 is ondersteuning voor het transport van Serial Digital Video Out-signalen (SDVO) via een aparte aansluiting. De LVDS-output op de Com Express-connector blijft parallel aan DVI beschikbaar, zodat ontwerpers extra grafische interfaces kunnen inbouwen op dragerborden.

Geestelijk vader Kontron heeft NanoETXExpress volledig gebaseerd op de connector- en pinconfiguratie van Com Express Type 1. Deze specificatie voorziet op dit moment in twee vormfactoren: Basic (95 bij 125 mm) en Extended (110 bij 155 mm). Behalve Ultra staat ook Compact (95 bij 95 mm) op de planning voor toevoeging.

Com Express-kaarten van het type 1 zitten in de lift. Marktonderzoeker VDC ziet het marktaandeel jaarlijks met 70 procent groeien naar 21 procent in 2010. Grootste aanjager is volgens het bureau de toenemende behoefte aan kleinere modules op basis van energiezuinige architecturen zoals Intels Atom. Het totale aandeel van Com Express Type 1 en 2 samen zal stijgen naar 93 procent, waarmee dit de de facto standaard wordt. VDC raadt aan vooral te investeren in Com Express vanwege de goede prestaties en grote volwassenheid van deze technologie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen