Na gezichtsmaskers nu ook filtermateriaal van DSM en VDL

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Dutch PPE Solutions, de joint venture van Koninklijke DSM en VDL Groep, is gestart met de productie van virusfilterend materiaal voor FFP2- en IIR-gezichtsmaskers in een door DSM nieuw gebouwde fabriek in Geleen. Dutch PPE Solutions is het eerste bedrijf dat professionele gezichtsmaskers produceert mét filters die volledig in Nederland zijn gemaakt. Met de productie op eigen bodem van de kritieke filterlaag – meltblown polypropyleen – is Nederland minder afhankelijk van voorraden van buiten Europa. Eerder dit jaar startte Dutch PPE Solutions al met de productie van mondneusmaskers.

De meltblown polypropyleenfabriek in Geleen is in sneltreinvaart gebouwd. Het hele proces van idee, planning, constructie, bouwen en testen tot grootschalige productie heeft slechts enkele maanden geduurd. In januari 2021 heeft Dutch PPE Solutions de eerste gezichtsmaskers geleverd met daarin filtermateriaal van een buitenlandse leverancier. Nu is het filter met meltblown polypropyleen van Dutch PPE Solutions ook beschikbaar voor andere klanten in Europa.

Het Nederlandse MedPpotex, producent van IIR-chirurgische gezichtsmaskers, is de eerste externe klant van het filtermateriaal van Dutch PPE Solutions. Cyrille Depondt van Medprotex zegt: ‘Voor een duurzame, transparante en toekomstbestendige productieketen van persoonlijke beschermingsmiddelen is het essentieel dat we dicht bij huis over grondstoffen kunnen beschikken. De fabriek van Dutch PPE Solutions getuigt van ondernemerschap en vormt het bewijs dat we in staat zijn om ons te wapenen tegen toekomstige pandemieën. Bij Medprotex vinden we korte, duurzame ketens en transparantie belangrijk. Dutch PPE Solutions voldoet aan die eisen. Dat is precies waarom we hun meltblown polypropyleen filtermateriaal voor onze producten gebruiken.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.