Mutracx maakt doorstart bij Sioux

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Mutracx maakt een doorstart onder vleugels van de Sioux Group. De Helmondse ontwikkelaar van pcb-printers werd eerder deze maand failliet verklaard toen het niet lukte om de financiering voor verdere ontwikkeling rond te krijgen. De curatoren hebben nu met Sioux een overeenkomst weten te bereiken waarbij het bedrijf met zeventien medewerkers doorgaat onder de naam Mutracx International. Het zal gehuisvest gaan worden op locatie van Sioux/CCM te Nuenen.

Sioux was al een investeerder van Mutracx sinds de oprichting. Het bedrijf werd in 2009 uitgesponnen uit Océ naar aanleiding van het Lunaris-project. Het bedrijf moest de daar ontwikkelde technologie voor het jetten van sporen op pcb’s naar de markt brengen. ‘Door de overname van Mutracx versterken we onze positie in de halfgeleider- en maakindustrie’, zegt Arnoud de Geus van de Sioux-directie. ‘Sioux kan met alle onderdelen van haar bedrijf een significante bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de huidige en toekomstige generatie printers.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen