Mutracx harkt zes miljoen financiering binnen

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

PCB-jetspin-off Mutracx heeft zes miljoen euro aan nieuw kapitaal vergaard. De investeringsronde wordt geleid door de bestaande kapitaalschieters Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, Simal, Sioux en het Mutracx-management. Nieuw is de inbreng van een investeringsconsortium onder leiding van Nausicaa Ventures. Dat meldt nieuwssite Evertiq. ’Deze investering maakt het mogelijk dat we onze kansen kunnen verzilveren en dat we Lunaris kunnen positioneren als ‘s werelds eerste echte digitale oplossing voor de PCB-productie‘, aldus Mutracx-directeur Henk Jan Zwiers.

De Lunaris is een machine die de binnenlagen op een PCB kan jetten. Volgens Mutracx, dat zijn naam ontleent aan de micrometerspoortjes die het systeem opbrengt, is Lunaris een 100 procent vervanger van conventionele lithografie: de oplossing sluit naadloos aan op bestaande processen en biedt significante voordelen op het gebied van arbeid, milieu, opbrengst (yield) en operationele kosten.

Edouard Grutering van Nausicaa onderschrijft de kansen van Mutracx op Evertiq.com: ’De elektronicamarkt wordt gekenmerkt door steeds geavanceerdere technologie en steeds striktere kosteneisen. Printplaten zijn de kritieke bouwblokken voor alle elektronica-assemblages. Wij geloven dat Mutracx een revolutie te weeg kan brengen in de PCB-productie. De Lunaris is een unieke propositie die elf van de vijftien processtappen elimineert. De cyclustijd daalt daarmee van dagen naar een paar minuten, zonder dat het ten kosten gaat van de yield.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.