Multiplexers Eaton verbinden veldapparatuur en controlesystemen

21 januari 2015

De divisie Crouse-Hinds van energiemanagementbedrijf Eaton lanceert een nieuw gamma MTL-Hart-multiplexers. De MTL4851, MTL4852 en MTL4854 zijn ontworpen om te communiceren met procesinstrumenten die de nieuwste Hart-norm ondersteunen. Daarmee bieden ze een verbinding tussen veldapparatuur en controlesystemen in de fabriek. De interface biedt een schaalbare oplossing van 16 naar 256 kanalen in een compact, configureerbaar pakket.

Gecombineerd vormen de MTL4851- en MTL4852-multiplexers een communicatiesysteem voor toegang tot de gezondheid van de apparatuur en procesgegevens. De modules worden aangesloten op een netwerk dat toegang geeft tot ongeveer achtduizend apparaten. Aangesloten op ethernetnetwerken met de ET-485-module bieden de multiplexers de laagste kosten per kanaal in het MTL-bereik, aldus Eaton.

De nieuwe MTL4854-multiplexer biedt vier Hart-modems voor 32 kanalen. Gebruikers kunnen daardoor gelijktijdig toegang krijgen tot meerdere apparaten. Wanneer een kanaal bijvoorbeeld wordt gebruikt voor gedeeltelijke-slag-tests in klepstandtellerdiagnostiek, dan kan de gebruiker doorgaan met het controleren van andere kanalen. Dit maakt consistente toegang tot alle procesgegevens mogelijk.

De nieuwe multiplexers zijn een aanvulling op het bestaande assortiment. De MTL4850-Hart-multiplexer is gecertificeerd voor aansluiting op veiligheidinstrumentatie tot de Sil 3-categorie.