Multimanager-netwerken met de realtime Varan-Ethernetbus

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De VMC 052 is een nieuw product van Sigmatek voor het opzetten van realtime Varan-Ethernet-netwerken. Met de Varan-module zijn verschillende autonoom werkende systemen in een netwerk te stapelen en te managen. Hiermee is een grotere modulariteit van machines en installaties te bereiken. Complete assemblagecellen zijn op deze manier te synchroniseren.

Naast de standaard managemetfunctionaliteit heeft de VMC 052 een geïntegreerde clientfunctie. De client heeft een programmeerbaar geheugen om te definiëren welke data er tussen realtime Varan-Ethernet-netwerken moet worden uitgewisseld. TCP/IP-frames worden in een Varan-netwerk automatisch gedistribueerd naar alle netwerken. Hierdoor is TCP/IP-verkeer in het complete netwerk beschikbaar.

Gestapelde netwerken worden automatisch gesynchroniseerd, waardoor fouten in een gekoppeld netwerk onmiddellijk zijn te herkennen. Het is mogelijk om per systeem met verschillende cyclustijden te werken. De gebruiker heeft een teller in de applicatielaag en kan bij fouten zelf beslissen welke corrigerende maatregelen hij wil nemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.