MSR updatet draadloze datalogger

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

AE Sensors introduceert de MSR145WD op de Nederlandse markt. Deze draadloze datalogger van het Zwitserse MSR Electronics is een verdere ontwikkeling van de vijf jaar geleden uitgebrachte MSR145USB-logger. De nieuwe MSR145WD gebruikt de voordelen van draadloze zendtechniek om toepassingen te kunnen realiseren die voorheen niet haalbaar waren. De Bluetooth Low Energy-radioverbinding is in het bijzonder geschikt voor het meten en monitoren op lastig bereikbare plaatsen zoals roterende machines of omgevingsmetingen in een gesloten ruimte. BLE stelt de gebruiker in staat om direct de data in beeld te brengen ongeacht de locatie.

Via de gratis app kunnen gebruikers de live data en laatst opgenomen data bekijken. Tevens kunnen ze via Smartcloud alarmberichten ontvangen en indien noodzakelijk data van meerdere MSR145WD-loggers delen met een heel team. Deze MSR Smartcloud-service bewaart de meetdata op een server via het internet. De data kan dan naderhand worden gedownload of uitgeprint voor een gedetailleerde analyse. De data kan op verschillende manieren worden geüpload naar Smartcloud: draadloos met BLE via de smartphone, pc of BLE-ontvangstbox van MSR. Het kan uiteraard ook met de USB-kabel naar de pc.

De MSR145WD is standaard voorzien van een oled-kleurendisplay met hoge resolutie waarmee de data en grafieken op een duidelijke manier kunnen worden weergegeven. Verder kunnen gebruikers kiezen uit een oplaadbare accu van 250 mAh of 800 mAh die via de pc wordt opgeladen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen