MSE Leerdam boekt order voor grote hydraulicacilinders

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Metal Service Europe (MSE) uit Leerdam heeft een omvangrijke opdracht in de wacht gesleept voor 36 grote behuizingen voor hydraulicacilinders. De doorsnede van de cilinders bedraagt 975 mm, de lengte is 1640 mm. De cilinders – uit het materiaal S 355 – wegen elk vijf ton waardoor er acht vrachtwagens nodig zijn om de gehele order van de Italiaanse producent Ofar naar Nederland te vervoeren.

’Ofschoon we in de achttien jaar dat ons bedrijf bestaat wel wat gewend zijn, is dit voor ons een opzienbarende opdracht‘, aldus Ruud Jacobs, die MSE runt samen met z‘n compagnon Dick Kruijs. ’Zeker qua grootte, maar ook qua nauwkeurigheid van de producten, de bemiddeling en de afhandeling van de benodigde certificaten was dit een omvangrijke order. De cilinders worden in Italië na het smeden ruw voorbewerkt, maar wat heet ruw: de binnendiameter moet met een tolerantie van 0,05 mm worden uitgedraaid. Dat is voor dergelijke grote producten erg nauwkeurig. De nabewerking, zoals het honen en het aanbrengen van het gatenpatroon op de kop, gebeurt uiteindelijk door onze afnemer zelf.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.