Motrac duikt ook in elektrische aandrijftechniek

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Motrac vaart een nieuwe koers. Naast het bestaande aanbod in de hydrauliek biedt de Gelderse systeemintegrator nu ook een compleet pakket elektrische aandrijfcomponenten en -systemen voor de mobiele sector aan.

‘Door de alsmaar toenemende aandacht voor het milieu en de steeds strenger wordende wet- en regelgeving, kwam er de laatste jaren steeds meer vraag naar elektrisch aangedreven werkvoertuigen, zoals shovels, wegenbouwmachines en landbouwvoertuigen’, vertelt Motrac-directeur Maarten Vinkesteijn. ‘Hoewel er talloze ontwikkelingen zijn op het gebied van elektrische aandrijftechniek voor voertuigen, blijkt keer op keer dat weinig innovaties echt doorbreken. Als aandrijfspecialist met jarenlange ervaring in de mobiele en maritieme sector hebben we ons gamma uitgebreid met een compleet pakket elektrische aandrijftechniek. Als gevolg daarvan veranderen we onze bedrijfsnaam van Motrac Hydraulics naar Motrac Industries.’

Voor de lage voltages tot circa 130 V is Motrac een samenwerking opgestart met Linde Emotion, onderdeel van Linde Material Handling. Voor de hoge voltages (vanaf circa 400 – 1100 V) heft Motrac een partnership met het Duitse Aradex.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.