Motormanagementrelais Siemens heeft geïntegreerde veiligheidsfuncties

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens breidt zijn motormanagementrelais Simocode uit met een veiligheidsmodule waarmee motoren volgens Sil3 (IEC 61508/62061) of PLE (Iso 13849-1) kunnen worden afgeschakeld. Door deze Simocode Pro-module wordt de hoogste veiligheidscategorie gerealiseerd. Bovendien is de status zichtbaar via Profibus DP.

Simocode Pro dekt alle belangen, inclusief veiligheidsfuncties, tussen PLC en motorgroep, stelt Siemens. In één systeem zijn alle beveiligings-, bewakings-, veiligheids- en besturingsfuncties geïntegreerd. Dit zorgt voor een besparing in engineering, installatie, inbedrijfname en onderhoud, aldus de fabrikant. Simocode Pro biedt de benodigde data voor lokale en procesbesturing. Deze gegevens zijn niet alleen beschikbaar in de schakelkast maar ook direct in de bovenliggende besturing via Profibus DP. Naast de procesgrootheden kunnen ook de service- en diagnosedata van belang zijn voor onderhouds- en servicepersoneel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen