Motorcontroller Elmos raakt niet van slag bij snelle veranderingen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De BLDC-motorcontroller E981.15 van Elmos Semiconductor zorgt volgens leverancier Gleichmann voor een significante reductie van de systeemkosten. De component in een 7 bij 7 mm QFN-verpakking is gebaseerd op de sensorloze Virtuhall-techniek en controleert BLDC/PMSM-motoren volledig zonder externe sensoren. De E981.15 is voorzien van een controller en een driver voor de besturing van zes N-kanaal power-Fets met PWM-frequenties tussen 20 en 60 kHz. Verder biedt hij verschillende diagnose- en foutdetectiemogelijkheden.

De sensorloze aanpak maakt de E981.15 geschikt voor een breed pallet aan toepassingen, vindt Elmos. Het Duitse bedrijf geeft als voorbeelden de basale voltagecontrole van een BLDC-motor of de snelheidsregeling en driverpositionering van veeleisende servocontrollers. De voordelen van Virtuhall-techniek blijken echter vooral bij razendsnelle motorstarts met maximale torsie of tijdens plotselinge belastingsveranderingen.

Samples en evaluatieborden zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen