Motioncontroller Trio vrij programmeerbaar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Mijnsbergen en ATB Automation introduceren de MC4N-motioncontroller van Trio Motion Technology in de Benelux. De MC4N is een high-performance motioncontroller ontwikkeld voor besturing van servo- en stepperdrives via de realtime Ethercat-bus. Het hart is een 532 MHz ARM 11-processor waardoor de controller geschikt is voor applicaties met veel besturingsassen en robotapplicaties.

De MC4N is geschikt voor aansturing tot tweeëndertig assen met een zeer hoge resolutie. Als master is hij geschikt voor het aansturen van Ethercat-slavedrives (positie-, snelheid- of koppelsturing) en Ethercat-I/O. De aanwezige ethernetpoort wordt toegepast voor de programmering en kan worden gebruikt voor aansluiting met normale PLC’s en HMI-protocollen. Applicatiesoftware kan geschreven worden in Trio’s multi-tasking Triobasic (Motion Perfect v3). The industriële standaard IEC 61131-3-taal is beschikbaar als optie waarmee hij beschikt over een complete PLC-functionaliteit.

Er zijn MC4N-motioncoördinatoren beschikbaar voor 2, 4, 8, 16 en 32 aandrijvingen waarbij iedere versie ook later naar een hoger aantal kan worden verhoogd. Alle uitvoeringen hebben tweeëndertig softwareassen die als virtuele assen kunnen worden gebruikt wanneer er geen Ethercat-drive wordt aangesloten. Elke as kan worden geprogrammeerd voor lineaire, circulaire, helicoïde en sferische interpolatie, elektronische cam-profielen en gekoppelde assen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen