Motion-controller Festo snijdt bochten af

Paul Frölich is productspecialist bij Festo.

Leestijd: 6 minuten

Festo heeft een platform ontwikkeld dat elektrische I/O, ventielen en een motion-controller combineert. De CPX-CMXX-terminal moet de integrale kosten verlagen, zowel ten aanzien van de programmeertijd, als door snellere cyclustijden en de eenvoudige installatie en inbedrijfstelling.

Voor een machine die halffabricaten oppakt, selecteert en transporteert, levert Festo de technologie aan een bedrijf in Oost-Nederland. Bij het ontwerp is gekozen voor toepassing van Festo‘s CPX-platform. Centraal bij het apparaat staat een drieassig servo-elektrisch systeem dat op een vast punt binnen de machine is gepositioneerd. Deze handling-unit pakt halffabricaten op die een externe machine produceert. Omwille van de cyclustijd gebeurt dit in batches van tien stuks. De arm verplaatst de onderdelen naar de verpakkingsmachine of zet ze tijdelijk in een buffer.

De buffer staat aan de zijkant van de handling-unit en is opgebouwd uit acht lades die boven elkaar zijn geplaatst. Voor het vullen van de buffer schuift een lege lade pneumatisch uit waarmee deze in het bereik van de unit terechtkomt. Op deze manier ontstaat een geheel van aflegposities in drie dimensies.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.