Motion-control uit Eindhoven breekijzer markt voor geavanceerde machines

René Raaijmakers
Leestijd: 5 minuten

Bosch Rexroth start een offensief op de markt voor halfgeleidermachines. De technologie die het Duitse bedrijf verwierf met de koop van het Eindhovense Nyquist is speerpunt in de strategie om geavanceerde machinebouwers als klant binnen te halen.

Op SPS Drives, twee weken geleden in Neurenberg, organiseerde Bosch Rexroth een persbijeenkomst om Duitse journalisten kennis te laten maken met zijn paradepaardje: het Nyce4000-platform voor geavanceerde motion-control. Rexroth is in Duitsland vooral bekend om zijn industriële besturingstechnologie. Zeg maar de PLC‘s, servodrives, lineaire motoren, pneumatiek en het zwaardere hydraulische werk. Ad Scheepers, branchemanager semicon en solar bij Bosch Rexroth en werkzaam op de Eindhovense vestiging, vond het tijd om de Duitse pers bij te praten over de technologie die Bosch enige jaren geleden in Eindhoven had overgenomen.

Na een periode van drie jaar ging het voormalige Nyquist dit jaar helemaal op in Bosch Rexroth. ’Sinds januari van dit jaar zijn alle processen geïntegreerd‘, zegt Scheepers. ’Personeelszaken, logistiek, het zit nu allemaal onder één dak.‘ Daarmee is de Eindhovense vestiging onderdeel van de grote divisie waarin Bosch technologie en producten voor besturingen en regelingen heeft ondergebracht.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen