Motion-control maakt zich op voor 10,5 procent groei

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De motion-controlmarkt keert dit jaar terug naar groei in dubbele cijfers, becijfert IMS Research. De marktvorser verwacht een wereldwijde omzet van 10,5 miljard dollar uit 16,4 miljoen verkochte producten, een stijging van 13,0 procent. Vorig jaar had de markt last van de recessie, maar niet zoveel als de meeste andere markten voor industri√ęle automatisering. In 2009 werd op stukniveau slechts 8 procent minder verkocht. De omzet daalde harder, vooral vanwege toenemende populariteit van compacte motoren ten koste van standaard en premium producten. IMS verklaart deze trend aan de hand van kostenoverwegingen, maar ook de functionaliteitseisen.

‚ÄôTerwijl de markt voor premium motoren zich de komende maanden herstelt, zal de scheve verhouding tussen omzet- en eenheidgroei verdwijnen‚Äė, aldus Sarah Sultan van IMS. Het herstel voltrekt zich niet gelijkmatig langs alle marktsegmenten. Sectoren die hun klandizie ontlenen aan grote projecten en systemen doen er langer over de weg terug naar boven te vinden.

2010 zal volgens IMS het jaar zijn waarin Oost-Azi√ę voor het eerst de grootste regionale afzetmarkt zal zijn. De regio laat naar verwachting een groei van 20 procent zien, tegenover enkele procenten voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Noord- en Zuid-Amerika haken aan bij Azi√ę, terwijl Japan maar net boven de Europese lijn uitkomt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.