Morphotonics krijgt investering om op te schalen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Morphotonics heeft een kapitaalinjectie ontvangen van het hightech vc-fonds Innovation Industries. De Eindhovense fabrikant van roll-to-plate micro- en nano-imprintapparatuur gaat de investering gebruiken om een ​​serieproductieproces op te zetten, de marktintroductie te versnellen en nieuwe imprintstempels en -resists te ontwikkelen.

‘We zijn erg blij met de investering van Innovation Industries. Naast financiering hebben ze veel ervaring in het begeleiden van hightechbedrijven zoals Morphotonics door de verschillende groeifasen. We zijn een spannende fase ingegaan waarin we onze groei van ons bedrijf sterk kunnen versnellen’, aldus Morphotonics-ceo Onno Lint.

Voortbouwend op technologie ontwikkeld door Philips om cd’s te produceren, drukken de machines van Morphotonics optische micro- en nanostructuren af ​​die kunnen worden gebruikt om nieuwe functies in displays mogelijk te maken, zoals haptiek, 3d of holografische beeldvorming. De structuren kunnen ook de opbrengst van zonnepanelen verbeteren door licht in te vangen. De technologie is al toegepast door klanten in Azië, Europa en de Verenigde Staten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen