Morgan stopt productie in Eindhoven

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Britse Morgan Electro Ceramics doekt eind dit jaar zijn productiefaciliteit in Eindhoven op. De specialist in piëzomaterialen hevelt zijn activiteiten over naar de vestigingen in Groot-Brittannië en heeft zijn 33 Nederlandse werknemers naar huis gestuurd. Eindhoven is een van Morgans vier productiefaciliteiten. Het bedrijf heeft nog vestigingen in het Britse Southampton en Ruabon en in het Amerikaanse Bedford in Ohio.

Aanleiding is de sloop van het Philips-terrein waar Morgan gehuisvest is. De Brabantse vestiging was tot 2000 onderdeel van Philips. Morgan heeft besloten om geen nieuwe vestiging op het Europese vasteland te bouwen. De apparatuur verhuist naar de Britse fabrieken en de productie van poeders is ondertussen al over het Kanaal getild.

Morgan Electro Ceramics is onderdeel van Morgan Crucible en bedient samen met zijn Advanced Ceramics-groep een uiteenlopende reeks industrieën, waaronder lucht- en ruimtevaart, automotive, communicatie, defensie en medische apparatuur.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen